Startpagina:: A. A. Lucassen ::Come back to meVerhaal, artiesten & illustraties
~
Come back to me.
Menu.
Verhaal, artiesten & illustraties.
Info:
1:
2:
3:
4:

Verhaal, artiesten & illustraties
Come back to me
August fire
When I'm sixty-four
Back 2 me

Verhaal:


Deze single bevat vier nummers en een tweetal videoclips. Het eerste nummer is een speciale versie van 'Day seven: Hope' van het album 'The human equation'. Het is speciaal aangepast voor de videoclip voor deze single en is daardoor iets langer dan het origineel.
Het tweede nummer was oorspronkelijk geschreven voor het album 'The human equation', maar bleek uiteindelijk niet goed in het verhaal te passen. Heather Findlay heeft de melodieŽn en teksten voor dit nummer geschreven. De zang en bodhran op dit prachtige nummer wilde Arjen zijn fans niet onthouden.
Nummer 3 is een lied uit de oude doos, want het is namelijk al ruim 10 jaar oud. Arjen is al jaren een grote fan van The Beatles en daarom staat deze cover op de single. Aan de oude opname zijn een paar nieuwe instrumenten toegevoegd. Als je goed luistert kun je stukjes horen van een flink aantal nummers van The Beatles.
Het laatste nummer is wel het meest apart, want het is een dance-versie van de titelsong van deze single. Joost stuurde eens een dance-versie van een stukje van 'Day seven: Hope' naar Arjen, puur voor de grap. Arjen vond dit zo leuk, dat hij Joost vroeg om er een heel nummer van te maken. De creatie van de 'Two Maniacs' kun je hier dus horen. Arjen neemt de zang op deze laatste twee nummers voor zijn rekening.
Als grote extra aan deze single vind je een tweetal video's (gebruik hiervoor je computer). Het gaat hier om een zeer komische videoclip voor het nummer 'Come back to me'. Het is voornamelijk opgenomen in en rondom de tuin van Arjens voormalige huis. De tweede video laat zien hoe de videoclip tot stand is gekomen. Dat is gegarandeerd lachen, gieren en brullen!

Artiesten:
Arjen Lucassen ('Best friend'; Zang op 1, 3 en 4, gitaar en
  alle overige instrumenten)
Cleem Determeijer (Keyboards op 3)
Ed Warby (Drums op 1)
Heather Findlay (Zang, bodhran en teksten op 2)
James LaBrie ('Me'; Zang op 1)
Joost van den Broek (Alle instrumenten op 4)
Peter Vink (Basgitaar op 3)

Illustraties:Arjen Lucassen (Voorkant en inlay)

Gedurende een bepaalde tijd na de uitkomst van deze single, was er een pagina op de website van Ayreon waar je met behulp van een geheime code toegang kon krijgen tot leuke downloads. Deze code was enkel en alleen beschikbaar als je de originele single hebt gekocht. Het bonusmateriaal bevat onder andere foto's van de videoshoot, instrumentale versies van een tweetal nummers van het album 'The human equation' en een tweetal akoestische nummers van Ayreon die tijdens de Utrecht Record Fair in 2005 zijn opgenomen.