Startpagina:: A. A. Lucassen ::Live on earthVerhaal, artiesten & illustraties
~
Live on earth.
Menu.
Verhaal, artiesten & illustraties.
Info:
Info:

1:
2:
3:
4:
5:
6:
7:
8:
9:
10:
11:

12:
13:
14:
15:
16:
17:
18:

Verhaal, artiesten & illustraties
Concertagenda
CD 1
Lift off
Set your controls
High moon
Dreamtime
Eyes of time
Songs of the ocean
Dawn of a million souls
The dream sequencer
Into the black hole
Actual fantasy
Valley of the queens
CD 2
Isis and Osiris
Amazing flight in space
Intergalactic space crusaders
Castle hall
The eye of Ra
Starchild
The two gates

Verhaal:
In de herfst van 2002 hebben er een aantal concerten plaats- gevonden van Star One (zie ook de Concertagenda). Eén van deze shows is opgenomen en uitgebracht in een speciale uitgave met twee live-CD's en een DVD onder de naam 'Live on earth'. Arjen zal hier in het kort vertellen hoe dit materiaal tot stand is gekomen: "Voordat we begonnen aan deze tour, had ik besloten om geen enkele show op te nemen. Dit omdat ik geen extra druk op de muzikanten wilde leggen, zodat iedereen gewoon een gafe tijd met elkaar zou hebben. Een andere reden is dat de meeste muzikanten elkaar pas een paar dagen voor de tour hebben ontmoet. Ik had dus nooit de verwachting dat de band zo hecht zou zijn dat ik er een goed live-album van zou kunnen maken. Echter voelde we na de eerste repetitie dat er 'magic in the air' was, het klikte goed tussen ons allen. En ondanks wat kleine foutjes, waren de eerste shows echt fantastisch.
Toen iemand van het bedrijf Audial uit Duitsland, die een opnamestudio in zijn auto heeft, voorstelde om de laatste show op te nemen, vonden we dat allemaal een leuk idee. We vonden dat deze tour op welke manier dan ook vereeuwigd moest worden, ook al was het maar voor onszelf. Twee andere jongens van het bedrijfje Scratch Media, die ook voor de schitterende animaties tijdens de show gezorgd hebben, regelden twee camera's voor de show in 'Lucky & Co' te Rijssen. Toen ik de opnames had gehoord, wist ik zeker dat ik daar een goede live-mix van zou kunnen maken. Eerlijk gezegd klinkt het beter dan het studio-album van Star One zelf!
Echter, toen ik het videomateriaal zag was ik bang dat, de perfectionist die ik ben, twee camera's niet voldoende waren om een goede DVD te maken, ook al was het materiaal zelf indrukwekkend. Toen ontving ik een DVD van het bedrijf D'iMages, met wat materiaal dat zij zelf hadden gefilmd. Op dat moment zag ik ineens veel mogelijkheden: het materiaal van D'iMages (ook twee camera's) samen met dat van Scratch Media zou tot een geweldige DVD leiden! Daarnaast is er ook gebruik gemaakt van materiaal van Marcel Haster, Jon Hinchliffe en Colin Tench, die zelf met een compacte camera opnames hadden gemaakt. Een film van de fans, voor de fans, zogezegd!
Niet lang daarna kwam platenmaatschappij InsideOut bij mij langs om het materiaal te bekijken. We vonden het allemaal geweldig. Zo geweldig, dat we het met de hele wereld wilden delen! We besloten om een pakket uit te brengen met twee live-CD's en een DVD met het volledige concert en leuke exclusieve extra's!"

Arjen vertelt nog het een en ander in het boekje dat bij 'Live on earth' zit, maar daar zal ik verder niks van verklappen...

Artiesten:Arjen Lucassen (Gitaar, toetsen en zang)
Damian Wilson (Zang)
Ed Warby (Drums)
Edward Reekers (Speciale gast in Zoetermeer en Tilburg)
Ewa Albering (Fluit bij de Nederlandse en Belgische shows)
Floor Jansen (Zang)
Irene Jansen (Zang)
Joost van den Broek (Keyboards)
Peter Vink (Basgitaar)
Robert Soeterboek (Zang)
Russell Allen (Zang)

Illustraties:


D'iMages (DVD-menu)
Mattias Norén (Boekje)
Vincent DiFate (Details)

Van 'Live on earth' bestaan twee versies. De reguliere versie bevat enkel de twee CD's. Daarnaast is er een luxe gelimi- teerde digipack versie met de twee CD's en een DVD. De CD's bevatten, op een keyboardsolo en bassolo na, het complete concert van 5 oktober 2002 in 'Lucky & Co' te Rijssen. De DVD bevat deze instrumentale intermezzo's wel. Daarnaast staat er een leuke fotogallerij en een 'Behind the scenes' op de DVD, evenals drie bonusnummers: 'Space truckin'' (te Rijssen opgenomen), 'Intergalactic laxative' (Tilburg) en 'Dreamtime' (met Edward Reekers in Tilburg).