Startpagina:: A. A. Lucassen ::Day eleven: LoveVerhaal, artiesten & illustraties
~
Day eleven: Love.
Menu.
Verhaal, artiesten & illustraties.
Info:
1:
2:
3:
4:

Verhaal, artiesten & illustraties
Day eleven: Love
Day two: Isolation
No quarter
Space oddity

Verhaal:

Vlak voor het uitbrengen van het album 'The human equation' was het al tijd om het album extra te promoten door middel van een single. Tijdens de pre-release party in het rockcafť 'Stairway to Heaven' te Utrecht, op 18 april 2004, kon je deze single kopen als voorproefje op het album.
De single begint met een verkorte radio-versie van het nummer 'Day eleven: Love'. Het tweede nummer is de album- versie van 'Day two: Isolation'. Door het bijna 9 minuten durende nummer krijg je een mooi beeld van de verscheiden- heid van het album. De single wordt afgesloten met twee gecoverde nummers van Led Zeppelin en David Bowie die niet op het album zullen verschijnen. Ze staan op deze single, omdat Arjen een grote fan is van de makers van het origineel.

Artiesten:


Arjen Lucassen (Gitaar en alle overige instrumenten)
Devon Graves ('Agony'; Zang op 1 en 3)
Ed Warby (Drums)
Eric Clayton ('Reason'; Zang op 2, 3 en 4)
Heather Findlay ('Love'; Zang op 1 en 2)
Irene Jansen ('Passion'; Zang op 1 en 2)
James LaBrie ('Me'; Zang op 1, 2 en 3)
Magnus Ekwall ('Pride'; Zang op 1, 2 en 3)
Marcela Bovio ('Wife'; Zang op 1)
Mikael Ňkerfeldt ('Fear'; Zang op 1 en 2)

Illustraties:Jef Bertels (Voorkant en inlay)

Gedurende een bepaalde tijd na de uitkomst van deze single, was er een pagina op de website van Ayreon waar je met behulp van een geheime code toegang kon krijgen tot leuke downloads. Deze code was enkel en alleen beschikbaar als je de originele single hebt gekocht. Het bonusmateriaal bevat onder andere een demo-versie en een instrumentale versie van 'Day eleven: Love'. Met behulp van deze instrumentale versie kon je aan een wedstrijd meedoen en leuke prijzen winnen.