Startpagina:: A. A. Lucassen ::Strange hobbyVerhaal, artiesten & illustraties
~
Strange hobby.
Menu.
Verhaal, artiesten & illustraties.
Info:
1:
2:
3:
4:
5:
6:

7:
8:
9:
10:
11:
12:
13:
14:
15:
16:
17:
18:

Verhaal, artiesten & illustraties
Arnold Layne
Norwegian wood
Pictures of matchstick men
I am a rock
Boris the spider
(Further reflections) in the
  room of percussion

Sunny afternoon
See Emily play
For no one
I want you
Bus stop
Flowers in the rain
The letter
Ride a white swan
Sloop John B.
Daydream believer
Catch the wind
Ice in the sun

Verhaal:Het album 'Strange hobby' kwam in 1996 uit met als eigenlijke artiestennaam '?'. Niemand wist wie deze plaat met cover- nummers van bekende bands, die voornamelijk in de jaren '60 hits scoorden, had gemaakt. Namen als Prince, Status Quo, Barry Hay en zelfs Paul McCartney kwamen voorbij, maar uit- eindelijk bleek het een projectje te zijn van onze Nederlandse muziekheld: Arjen Lucassen.
Na het album 'The final experiment' werd het voor Arjen mogelijk om een compleet eigen studio op te zetten en aan een tweede album te werken. "Ik leefde echt in een sprook- jeswereld", aldus Arjen. "Een mooi huis en een geweldige studio waar ik de muziek kan maken die ik zelf mooi vind... Het is fantastisch!" Het album 'Actual fantasy' is het resultaat hiervan.
"Na het uitbrengen van het tweede album had ik echt zin om eens lekker uit m'n bol te gaan en iets geks te maken. Vanaf het begin wilde ik geheim houden wie het album gemaakt heeft, want dat leek me wel leuk. De plaat 'Actual fantasy' was zo zorgvuldig geproduceerd dat ik echt even door de studio wilde rennen en dansen tijdens het opnemen. En zo gebeurde het... Uiteindelijk was ik toch weer zo gedreven dat alles weer erg perfectionistisch is uitgevoerd.
Dat dit album uiteindelijk is opgenomen in de beroemde 'Abbey Road Studios' te Londen was eigenlijk een cadeau van de directeur van mijn toenmalige platenmaatschappij. Een toffe gozer. Toen ik hem over mijn droom vertelde, pakte hij direct zijn telefoon en boekte de studio. Dat was onbeschrij- velijk! Hoe vaak denk je dat ik wel niet over het beroemde zebrapad heb gelopen? Ongeveer de helft van de nummers die ik daar heb opgenomen zijn oorspronkelijk ook daar opgenomen. De man die de mastering van het album deed, had zelf ook gewerkt aan een aantal albums van The Beatles. Hij wist niet echt wat voor muziek ik maakte, maar hij vond het wel leuk. Van tevoren had ik hem wel gewaarschuwd dat ik wat vreemde dingen van plan was, haha..."

Het zijn uiteindelijk 18 nummers geworden van onder meer bands als The Beatles, Pink Floyd, Status Quo, Simon & Garfunkel, The Who, Kaleidoscope, The Kinks, Bob Dylan, Hollies, The Move, The Box Tops, T-Rex, The Beach Boys, The Monkees en Donovan. Voor de fans van Arjen en boven- staande bands is dit dus een leuk album om eens te beluis- teren. Als extraatje heeft Arjen nog een videoclip van het nummer 'Pictures of matchstick men' aan de CD toegevoegd.

Artiesten:

Arjen Lucassen (Zang en alle instrumenten)

Illustraties:

Arjen Lucassen (Voorkant en boekje)