Startpagina:: A. A. Lucassen ::The dream sequencerVerhaal, artiesten & illustraties
~
Universal migrator - Part 1: The dream sequencer.
Menu.
Verhaal, artiesten & illustraties.
Info:
1:
2:
3:
4:
5:

6:
7:
8:
9:
10:
11:

Verhaal, artiesten & illustraties
The dream sequencer
My house on Mars
2084
One small step
The shooting company of
  captain Frans B. Cocq

Dragon on the sea
Temple of the cat
Carried by the wind
And the druids turn to stone
The first man on earth
The dream sequencer reprise

Verhaal:Op dit album beginnen we in de tweeŽntwintigste eeuw. Er zijn meer dan honderd jaren verstreken sinds de laatste wereldoorlog, die al het leven op aarde vernietigd heeft. De hoofdpersoon, Ayreon, had dit al voorspeld in de zesde eeuw.
Tijdens de oorlogen op aarde hebben een aantal kolonisten zich teruggetrokken naar Mars, vanwaar ze getuige zijn van de verwoestingen op de aarde. De kolonisten hebben zich jarenlang in leven gehouden door de voorraden die ze van de aarde hadden meegenomen. Deze voorraden zijn zo goed als op en bijna alle kolonisten zijn gestorven. De hoofdpersoon in dit verhaal is de laatst overgebleven mens, een kind van de eerste kolonisten, maar hij is zelf nooit op de aarde geweest.
Om de saaie eentonigheid op Mars wat draaglijker te maken, hebben slimme technici een machine ontworpen waarmee kolonisten terug naar hun eigen jeugd kunnen reizen op basis van een hypnose. Het is zelfs mogelijk om met de Dream sequencer terug te gaan naar je vorige levens, ofwel de pre-incarnaties van de kolonisten.
In deze machine herleeft de Kolonist zijn eigen jeugd, zijn dood als vrouw op aarde tijdens de oorlog in 2084, de eerste maanlanding in 1969, zijn leven als vlagdrager in het beroemde zeventiende-eeuwse schilderij van Rembrandt: de Nachtwacht. Hij stond op de oevers van Engeland als koningin Elisabeth, al kijkend naar de Engelse vloot die uittrok om de oprukkende Spaanse armada te stoppen, maar ook als een meisje van de Maya's die getuige was van de heilige ceremonies in Tikal. Ook komen we erachter dat de Kolonist eens de minstreel Ayreon was en dat hij in een nog eerdere incarnatie aanwezig was bij het opzetten van Stonehenge door de druÔden. De allereerste incarnatie van zijn geest was de eerste mens op aarde.

Artiesten:

Arjen Lucassen (Zang op 8, gitaar en toetsen)
Clive Nolan (Synthesizersolo op 3)
Damian Wilson (Zang op 9)
Edward Reekers (Zang op 4)
Erik Norlander (Toetsen en synthesizersolo's)
Floor Jansen (Zang op 2)
Jacqueline Govaert (Zang op 7)
Johan Edlund (Zang op 2)
Lana Lane (Zang op 3, 6, stem op 1 en achtergrondzang)
Mark McCrite (Achtergrondzang op 10)
Mouse (Zang op 5)
Neal Morse (Zang op 10)
Rob Snijders (Drums)

Illustraties:


Jef Bertels (Voorkant)
Jacques Marcoux (Boekje)