Startpagina:: A. A. Lucassen ::01011001Verhaal, artiesten & illustraties
~
01011001.
Menu.
Verhaal, artiesten & illustraties.
Info:

1:

2:
3:
4:
5:
a
b
c
d
e
6:
a
b
c
d
e
f
7:
8:

9:
a
b
c
d
e
10:
11:
12:
13:
14:
15:
a
b
c
d
e
f

Verhaal, artiesten & illustraties
CD 1 - 'Y'
Age of shadows
  (incl. We are forever)

Comatose
Liquid eternity
Connect the dots
Beneath the waves
Beneath the waves
Face the facts
But a memory...
World without walls
Reality bleeds
Newborn race
The incentive
The vision
The procedure
Another life
Newborn race
The conclusion
Ride the comet
Web of lies
CD 2 - 'Earth'
The fifth extinction
Glimmer of hope
World of tomorrow dreams
Collision course
From the ashes
Glimmer of hope (reprise)
Waking dreams
The truth is in here
Unnatural selection
River of time
E=mc²
The sixth extinction
Echoes on the wind
Radioactive grave
2085
To the planet of red
Spirit on the wind
Complete the circle

Verhaal:

Jullie eerste reactie zal wel zijn, wat een vreemde titel heeft Arjen dit keer uitgekozen voor zijn nieuwe album! Het blijkt echter niet zo vreemd te zijn als het lijkt, wanneer je wat dieper in de boekjes van de albums 'Into the electric castle' en 'Flight of the migrator' duikt. Op deze albums heeft namelijk het buitenaardse ras 'Forever', wonende op 'Planet Y', al haar intrede gedaan in het Ayreon universum. Wanneer je computercode 01011001 (ASCII) vertaald, dan blijkt dit te staan voor de letter 'Y'. Dit is inderdaad een directe verwijzing naar de planeet van 'Forever'.
De nummers op dit album spelen zich vooral op deze planeet af, maar er zijn een paar wendingen die je even op aarde laten zijn. Ook verbindt dit album de vorige albums van Ayreon met elkaar, wat een speciale gewaarwording is. Maar waar draait het verhaal nu in het kort om?
Door middel van technologische ontwikkelingen heeft het ras 'Forever', wezens op de waterplaneet Y, het geheim van het eeuwige leven ontdekt. Ze zijn compleet afhankelijk van machines, maar verliezen ondertussen hun emoties. Ze ontdekken een komeet die langs planeet Y vliegt en die op ramkoers ligt met een andere planeet in het melkwegstelsel, onze planeet aarde. Deze komeet biedt de mogelijk aan 'Forever' om een stukje DNA naar aarde te sturen, die daar de mogelijkheid kan krijgen om nieuw leven te scheppen en waardoor 'Forever' zelf ook kan voortleven. Zo geschiedt het: de komeet ramt de aarde, waardoor de dinosaurussen uitsterven (The fifth extinction). Echter verrijst uit het as van de verwoesting uiteindelijk de mens. Het experiment van 'Forever' lijkt succesvol want de mensen leven weer met emoties die 'Forever' ook had voor de tijd van de machines. Om de mensheid de fysieke kwalen en mentale beperkingen te doen overkomen, versnelt 'Forever' de menselijke evolutie. Het resultaat hiervan is echter tragisch: de mensheid ont- wikkelt technologische onafhankelijkheid waardoor de emoties afnemen, hetgeen ook 'Forever' overkwam. 'Forever' moet een nieuwe weg bedenken om de mensheid te behoeden voor de dreigende zelfvernietiging, of toch niet?

Artiesten:


Anneke van Giersbergen ('Forever')
Arjen Lucassen ('Arjen'; Gitaar, toetsen en achtergrondzang)
Ben Mathot (Viool)
Bob Catley ('Forever')
Daniel Gildenlöw ('Forever')
David Faber (Cello)
Derek Sherinian (Synthesizersolo op 9)
Ed Warby (Drums en percussie)
Floor Jansen ('Forever')
Hansi Kürsch ('Forever')
Jeroen Goossens (Akoestische blaasinstrumenten)
Jonas P Renkse ('Forever')
Joost van den Broek (Synthesizer- en pianosolo op 15)
Jorn Lande ('Forever')
Liselotte Hegt ('Liselotte')
Lori Linstruth (Gitaarsolo op 6)
Magali Luyten ('Forever')
Marjan Welman ('Marjan')
Michael Romeo (Gitaarsolo op 14)
Phideaux Xavier ('Phideaux')
Simone Simons ('Simone')
Steve Lee ('Forever')
Tom Englund ('Forever')
Tomas Bodin (Synthesizersolo op 10)
Ty Tabor ('Ty')
Wudstik ('Wudstik')

Illustraties:

Jef Bertels (Voorkant)
Felipe Machado Franco (Boekje)
Simon van Vegten (3D illustraties)

Dit album is in 4 verschillende versies uitgebracht. De normale versie bevat de twee CD's plus een mooi boekje. De speciale versie zit in een mooi doosje en bevat een bonus DVD. De verpakking van de luxe gelimiteerde versie heeft het formaat van een DVD-doosje en bevat hetzelfde als de speciale editie, echter is het boekje groter en dikker! Op de DVD staat een 'Behind the scenes - Making of 01011001', een computer- geanimeerde CGI clip van het nummer 'Beneath the waves', diverse demonummers, opnames van de drumsessie met Ed Warby, bloopers en een aantal verborgen berichtjes van de artiesten... Eind april 2008 is een gelimiteerde versie van '01011001' op doorzichtig vinyl uitgebracht. Het pakket bevat drie LP's, alle songteksten en een prachtige poster.