Startpagina:: A. A. Lucassen ::LoserVerhaal, artiesten & illustraties
~
Loser.
Menu.
Verhaal, artiesten & illustraties.
Info:
1:
2:
3:
4:

Verhaal, artiesten & illustraties
Loser
How you gonna see me now
Into the black hole
Castle hall

Verhaal:


Na het grote succes van het album 'The human equation' en de single 'Day eleven: Love' was het tijd voor een nieuwe single die ook kansen op de radio en Tv zou moeten krijgen. Het populaire nummer 'Loser' werd gekozen en hiervan is een Star One-versie gemaakt met fellere drumpartijen.
Het tweede nummer is een akoestische cover van de legendarische Alice Cooper. Zowel Arjen als Mike Baker (die de zang verzorgt op het nummer 'Day sixteen: Loser') zijn namelijk grote fans van 'The Coop'.
Het derde nummer is live opgenomen tijdens de pre-release party van het album 'The human equation' in het rockcafť 'Stairway to Heaven' te Utrecht (18 april 2004).
De akoestische versie van 'Castle hall' was al een paar jaar geleden opgenomen voor een mogelijke tour van Ambeon met Astrid van der Veen door ItaliŽ. Maar helaas heeft dat nooit plaatsgevonden. Speciaal voor de pre-release party van het album 'The human equation' heeft Irene dit nummer opnieuw ingezongen en daarmee sluit het deze prachtige single af.

Artiesten:


Arjen Lucassen (Gitaar en alle overige instrumenten)
Devin Townsend ('Rage'; Zang op 1)
Dewi Kerstens (Cello op 4)
Ed Warby (Drums)
Ewa Albering (Fluit op 4)
Gary Wehrkamp (Achtergrondzang op 2)
Irene Jansen (Zang op 3 en 4)
Jeroen Goossens (Didgeridoo op 1)
John McManus (Fluit op 1)
Joost van den Broek (Keyboards op 1 en 3)
Mike Baker ('Father'; Zang op 1 en 2 en achtergrondzang
  op 2)
Peter Vink (Basgitaar op 1)
Robert Baba (Elektrische viool op 1)

Illustraties:


Jef Bertels (Voorkant en inlay)

Gedurende een bepaalde tijd na de uitkomst van deze single, was er een pagina op de website van Ayreon waar je met behulp van een geheime code toegang kon krijgen tot leuke downloads. Deze code was enkel en alleen beschikbaar als je de originele single hebt gekocht. Het bonusmateriaal bevat onder andere foto's van de videoshoot, een demoversie van het nummer 'Day sixteen: Loser' en een kort interview met Arjen over deze single.