Startpagina:: A. A. Lucassen ::Embrace the stormVerhaal, artiesten & illustraties
~
Embrace the storm.
Menu.
Verhaal, artiesten & illustraties.
Info:
1:
2:
3:
4:
5:
6:
7:
8:
9:
10:
11:
12:

Verhaal, artiesten & illustraties
Spellbound
Passion
Deceiver
I'll keep on dreaming
Haunted
Wherever you are
Open your eyes
Embrace the storm
Breathing again
Out in the real world
Nostalgia
Calliopeia

Verhaal:Na het zesde Ayreon album was Arjen vastbesloten om iets nieuws te gaan doen met de Mexicaanse Marcela Bovio die zo fantastisch mooi en goed kan zingen. Marcela had direct wel zin in een nieuw avontuur en samen met Arjen vormden ze de ruggengraat van de nieuw opgerichte band Stream of Passion.
In eerste instantie had Arjen haar gevraagd om de taak van de zangmelodieën en teksten op zich te nemen, waarbij hij zelf demo's maakt op een akoestische gitaar. Toen dit een- maal gebeurd was, stuurde Arjen zijn demo's via het internet naar Marcela, waar zij op haar beurt de zangmelodieën eronder maakte en aan de zangteksten begon. In het begin was het nog helemaal niet duidelijk waar dit alles heen zou gaan. Het kon dus best een geheel akoestisch album worden, maar al gauw besloten ze samen om een band op te richten met meerdere jonge artiesten die zin hebben in een frisse, nieuwe uitdaging.
Er zijn momenteel al zoveel bands met een zangeres in het genre waar Stream of Passion op mikt, dus Stream of Passion zou iets heel anders moeten worden dan de 'mainstream' bands van tegenwoordig om een serieuze kans te krijgen in de muziekwereld. Naast Arjen en Marcela zijn er daarom nog vier karakteristieke bandleden.
Alejandro Millán (de ex-vriend van Marcela) uit Mexico speelt piano en zorgt voor de sfeervolle momenten. Tevens maakt zijn pure sound, want uiteindelijk is alles opgenomen met een echte piano, de sfeer van de muziek helemaal perfect.
Om toch een paar heftige partijen toe te voegen vroeg Arjen aan Joost van den Broek (After Forever en Star One) of hij niet een jonge, enthousiaste bassist wist. De eerste reactie van Joost was: Johan van Stratum. Johan is een student aan de rockacademie in Tilburg en heeft zeker al wat ervaring met optredens van zijn eigen nu-metal bandjes. Arjen vindt het interessant om eens met deze stijl te werken en mede door de goede baspartijen van Johan behoort ook hij tot één van de zes bandleden.
Na het geweldige drumwerk van Ed Warby op 'The human equation' van Ayreon, moest er nu dus weer een goede drummer komen. Deze kwam op een erg leuke manier bij Arjen in beeld. Arjen had een tijd geleden een wedstrijd op zijn website gezet, waar iedereen een instrumentale versie van 'Day eleven: Love' in kon spelen en opsturen. De beste zou daarbij een leuk prijzenpakket winnen. Davy Mickers en zijn vrienden deden hier ook aan mee en vooral het drumwerk viel erg in de smaak bij Arjen. Davy Mickers mag dus zijn formidabele kunsten vertonen bij Stream of Passion.
Arjen heeft erg veel contact met zijn fans en dat wordt van alle kanten zeer gewaardeerd. Zo is Arjen ook af en toe van de partij in de Yahoogroup van Ayreon. Er wordt daar over van alles gepraat en het is een aantrekkelijke plek voor de fans. Een meid uit Zweden stuurde eens een berichtje dat ze wat 'problemen' had met haar gitaar; ze brak nogal vaak de snaren. Arjen nam toen een kijkje op haar website, bekeek daar wat video's en luisterde naar de samples. Om hetzelfde effect mee te maken zou ik daarom willen zeggen: neem direct een kijkje op de website van Lori Linstruth en luister er ook eens naar en je weet direct waarom Arjen deze fantas- tische gitariste in zijn nieuwe band wilde hebben! Wat kan die meid verschrikkelijk goed gitaar spelen. Om deze reden speelt Lori bijna alle gitaarstukken, zodat Arjen zelf iets meer op de achtergrond (lees: productie) zijn werk kon leveren.
Bijna alles is tot stand gekomen via het internet, maar na het horen van het album geloof je dit werkelijk waar niet! Het zit weer verdraaid goed in elkaar, zoals we eigenlijk wel een beetje gewoon zijn van Arjen. De videoclip van 'Passion', die te zien is op de DVD en de officiële website, is opgenomen op de dag dat de bandleden elkaar voor het eerst ontmoet hebben. Het resultaat is overweldigend en de passie en vol- doening spat er vanaf!

Na de uitkomst van het eerste album ('Embrace the storm') was het hek al direct van de dam: ze kwamen binnen op plaats 27 in de Nederlandse Album Top 100! Om het succes nog groter te maken heeft Stream of Passion in januari en februari van 2006 een tour gemaakt door heel Europa. Alle reacties waren meer dan lovend en er werden bijna direct weer concerten gepland voor de zomer van 2006.
Voor deze tweede tour is ook een single gemaakt, die zelfs 'Superclip' is geweest op TMF. Meer hierover is te lezen op de 'Out in the real world' pagina. Niet lang daarna is er ook een DVD en live-CD uitgebracht van een van de concerten. Meer hierover op de 'Live in the real world' pagina.
Na de derde tour in 2007 zijn Arjen, Lori en Alejandro uit de band gestapt om verschillende redenen. Meer over de nieuwe samenstelling van de band kun je lezen op de website van 'Stream of Passion'. Omdat Arjen geen deel meer uitmaakt van de band, zal ik ook het toekomstige materiaal niet meer op mijn website zetten.

Alejandro     Lori         Johan    Arjen  Marcela  Davy

Artiesten:


Alejandro Millán (Piano)
Arjen Lucassen (Gitaar en muziek)
Davy Mickers (Drums)
Johan van Stratum (Basgitaar)
Lori Linstruth (Gitaar)
Marcela Bovio (Zang, viool en teksten)

Friedmar Hitzer (Viool)
Herman van Haaren (Viool)
Jacqueline Hamelink (Cello)
Jenneke Tesselaar (Viool)
Marieke van der Heyden (Cello en solo op 'Nostalgia')
Robert Baba (Viool)
Tjakina Oosting (Cello)

Illustraties:Mattias Norén (Voorkant en boekje)

Dit album is in 3 verschillende versies uitgebracht. Er is een versie met enkel het album. Sony/BMG heeft ook een DualDisc uitgebracht: één zijde bevat het normale album, de andere zijde is een DVD met leuk bonusmateriaal (5.1 surround sound van het hele album, demo tracks, videoclip 'Passion', opnames drums 'Calliopeia', achter de schermen 'Embrace the storm' en een zogenaamde trailer). Voor de internationale markt zijn deze CD en DVD gescheiden gehouden in een 2 disc-versie, met kartonnen 'slipcase'.